Startsiden Barndom Ungdom Voksen Alderdom Bilder Artikler Nyhetsarkiv Kunnskapsløftet Om Namdalseid Om Kvinnespor Kontakt
Du er her: Startsiden > barndom > Familie

BARNDOM, FAMILIE (0-15 år)

Storfamilie og kjernefamilie


Stolte mødre og søskenbarn på Staven. Fra venstre Borghild, Gunhild, Sigmund, Jorun og Åsa Staven, Ingrid Havik. Sittende foran Gaute og Skjoldvor Havik. Ca 1938.

Kunnskaper har blitt overført fra generasjon til generasjon. Det var flere som hadde kårfolkene boende hos seg, og det ble slik mere kontakt mellom barn og eldre før enn det blir nå. De eldre var også med på å oppdra barna. De hjalp til med barnepass, og lærte ungene forskjellige leker som de selv hadde lekt da de var barn.

Familien var en viktig ramme for at barna. Her skulle de lære seg de ulike arbeidsoppgavene de trengte å kunne når de ble voksne. Samtidig var barna viktige i familien: deres arbeidsinnsats var nødvendig.

Her kan du lese mer om hvilke tradisjonelle leker som har blitt overført fra generasjon til generasjon.

Artikler og »barn og familie»
Tradisjonsoverføring, lek

Artikkelarkiv for Kvinnespor

  forrige < > neste

BILDEINDEX, FAMILIE
Her finner du en oversikt over alle bildene knyttet til kategorien «Familie».

Få oversikt over alle bildene på kvinnespor.

Gunnelle Elden (1872-1958) med barnebarn i 1941 Smeden Edvard Holstad (1877-1968) med dattersønn Leiv Elden på Nyvoll i 1935 Jorid Elden Skjerve og Astrid Elden Opdahl i korgstolen, Ingrid Kolstad og Henrik Elden bak Per Østvand, Henrik Østvand og Kristian Stjern på Finnvollen
Søskenbarn i Elda  Turid, Audveig, Njål Rogdaberg, Rønnaug Berg, Magnus Westrum Nabounger på Solstad i 1953 Fire generasjoner på Helbostad.
Normann Brørs, Bjarne Brørs, Alf Brørs på Brørs. Kåre Sæther og Birger Elden ved minnesteinen 1880 i Hanemodalen